Vem är Anki?Anki Bengtsson - Om Anki

Jag är egen företagare sedan 1997, har skrivit ett antal fackböcker och hållit hundratals seminarier, främst i effektivitet runt om i landet.

Främst anlitas jag idag för att driva effektiviseringsarbetet i företag, såväl stora som små. Jag arbetar med såväl Lean som med andra metoder – jag har under åren sett vilka som fungerar väl. Jag använder mig även av agile; Processer ska ständigt kunna anpassas och förändras, deadlines ska hållas.

I företag är jag också handledare, och är specialiserad inom personlig effektivitet.

Under de senaste tio åren har jag arbetat med företag som lyckats med sitt Lean-arbete, bland annat företaget Ytterbygg i Kungälv som utsågs till Årets Lean Forum Bygg-företag. Jag utbildar mig ständigt inom området, och följer diskussionen i en rad framstående företag, bland annat en universitetsutbildning inom Lean på Chalmers i Göteborg.

Min tidigare bakgrund som journalist under 15 år i dagspress, främst som kriminalreporter med undersökande journalistik som specialitet, gör att jag också har stor erfarenhet av att formulera såväl säljbrev som pressmeddelande, och vet hur du bör lägga upp information inom företaget eller gruppen.

Med en universitetsutbildning i retorik i grunden vet jag hur du bör uttrycka dig i tal, både inom företaget och utåt.

Jag bor strax utanför Borås, i Frufällan, där jag även har en konferenslokal som du har nytta av om du vill ha ostörda möten i en angenäm miljö.

Mitt kontaktnät, särskilt inom landet, är mycket stort i och med mitt arbete.

Jag är också medlem i Rotary, Borås Industri- och handelsklubb, Qi (ett nätverk i Göteborg för kvinnor på ledande poster) samt flera andra nätverk. Bland annat har jag grundat nätverket Energi där kvinnor som är chefer, egna företagare och nyckelpersoner samlas för att diskutera karriär i vid bemärkelse. Nätverket används också för headhunting av nyckelpersoner vid rekrytering.

Vi arbetar kontinuerligt med att bygga upp ett nätverk med gedigen kompetens inom andra områden för att utöka servicen till våra kunder.

Exempel på företag och förvaltningar som anlitat mig för uppdrag, såväl korta som längre, av varierande slag:

BMW, Sverige
ABB Kabel i Nässjö
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Uppsala Universitet
Upsala Nya Tidning
Jordbruksverket
Kalmar Högskola
JET (Conoco JET Nordic AB)
Regeringskansliet
SIXT
Rosendals Bygg & Installation AB, Uppsala
Revisum Revisionsbyrå KB
SISU Jämtland
ABB Industrigymnasium
Drivhuset, Växjö
Kommunförbundet Kronoberg
Ytterbygg, Kungälv
Växjö universitet
Hotell Valhall, Kalix
ByggCompagniet, Malmö
Stjernfjädrar AB, Herrljunga
Ronneby kommun
Allren AB, Söderköping

Urvalet ovan är endast ett axplock. En mer utförlig lista, som även innehåller personliga referenser, kan lämnas vid offertförfrågan.