En arbetsgrupp fungerar inte alltid perfekt

Anki Bengtsson - Tufft lägeDet är inte bara du som tycker att det kan vara knivigt att få en grupp människor att samarbeta bra ihop. En del kan komma i kläm då andra är mer benägna att ta för sig.

Ibland händer saker som man inte vet hur man borde hantera. Det kan gälla hur olika personer fungerar tillsammans, om vilka som klarar stort handlingsutrymme utan att det går snett och om hur man hanterar personer som tar stor plats.

En del chefer känner att de agerat efter alla konstens regler, men att det är något i arbetsgruppen som stör och som de inte vet hur de ska komma åt.

Det är fullt möjligt att förvandla en arbetsgrupp till en samling kreativa människor där ansvar tas på alla nivåer. Det finns fungerande lösningar för de flesta problem som uppstår.

 

Andra chefer har fått svar på bland annat följande

  • Hur du gör när den tidigare chefen varit lite väl släpphänt vad gäller att följa regler som att hålla arbetstider, tider för pauser eller att ge kunder rätt besked
  • Tre bästa sätten för att en gång för alla sätta agendan och slippa att återkommande diskutera regler och annat
  • Hur du gör medarbetarsamtal till ett sätt att spara tid för din egen del i framtiden (i stället för tvärtom)
  • Varför du ska höja kraven för att få nöjdare medarbetare, inte sänka dem
  • Du tycker att du behandlar alla medarbetare lika, men att de ändå reagerar märkligt olika? Lär dig hur du justerar ditt agerande så att du får mesta möjliga ut av varje person

Ring och diskutera ett individuellt upplägg för just er.

Kontakta oss för offert!